2013/09/24

Vaniljmuffin med vichokladfrosting i blått.

 
12 stycken (Det blev "bara" 8st i IKEAS muffinsform, ca 6st i cupcakeform).
Ingredienser
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
Frosting (Jag gjorde endast en tredjedel av detta och det blev över.)
  • 300 g vit choklad
  • 300 g philadelphiaost
  • 100 g smör
  • 4 dl florsocker
  1. Rör margarin eller smör och socker så att det är smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
  2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt mjölken. Rör så att allt blandas.
  3. Fördela smeten i 12 bullformar. Fyll formarna till 2/3 och ställ dem i ett muffinsbleck eller använd dubbla formar så håller de formen bättre. Grädda i ugn, 200 grader, i 15-20 minuter (känn efter med en provsticka). Låt muffinsen svalna.
  4. Smält chokladen över vattenbad, låt svalna. Blanda philadelphiaost, smör och florsocker med en elvisp. Tillsätt chokladen och kör lite till med elvispen.
Tänk på att alltid använda riktigt smör när ni bakar. Ja, annars också. Margarin och olja är bara skräp egentligen. Tro icke på att det är nyttigt med rapsolja, olivolja o dyl. Visst, olivolja på sallad är okej. Men är den upphettad så är det värdelöst. Tänk även på att skippa den billiga sorten. Den är billig av en anledning.
Såklart vill man inte ha smörsmak på allt och kan då ta lite olja, men tro inte att det är nyttigare. Det är bara skitsnack.
Riktigt smör, och helst ekologiskt så ni slipper endel av gifterna iaf.

Tyckte att det passade att färga dom blåa då det just nu är Kornelias favoritfärg.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar