2013/09/07

Fullt ös.

Dagen började med en Kornelia som klättrade på mig. Sedan kom Marcus in med kaffe. Upp och göra sig iordning för att åka in o handla lite.
Sedan kom mormor och claes ut, och vi tog en kopp kaffe innan det var dags att bege sig ner till vårt lilla centrum. Idag var det Rottnedagen.
Vi började med att spana in vrålåken. Fanns en o annan häftig gammal bil. Det gällde att hålla koll så inte Kornelia susade fram och klappade på dom. :)

Sedan skulle vi bara slinka in lite snabbt och kika på fotoutställningen. En väldigt fin samling av bilder på rottne. Vilket jobb! Vilka fina bilder. Många personer som man kände igen. Bl a min mormor, morfar och farfar.
Hur häftigt som helst att se bilder på morfar när han satt på sitt kontor här i rottne, eller farfar som snickrade och släkte bränder. Och mormor och hennes klänningar.
Ja, helt fantastiskt. Vilket jobb han har lagt ner. Och tur är ju det, för folk verkade verkligen åka tillbaks flera år i tiden.
Vi såg även skogen som var här där vårat hus numera står. Gamla tidningsurklipp mm. Väl dokumenterat.
Vi blev kvar i över en timma. Hade kunnat stanna en hel dag egentligen.

Sedan pickade hungern på. Marcus, Claes och tjejerna hade begett sig till biblioteket. Men vi möttes upp i matkön.
Helgrillat vildsvin med tillbehör och så starköl på det. För min del blev det vatten. Även sjönsång i bakgrunden ifrån den rullande scenen på "röda torget".
När vi satt och åt så slöt även farmor och farfar upp. Kornelia åkte häst och vagn. Lyckliga lilla tjej! Klappade alla hästarna och visade en bild på pippi.. Ja vem vet, kanske känner dom pippi?
Kusinträff blev det också då Otilia dök upp. Kramar och lite lek där innan det var dags att bege sig vidare för glassätande och sedan hemgång.

Det blev lite kaffe och jordgubbar här hemma med farmor och farfar. Tjejerna somnade på ett kick och tystnaden föll över oss. Sååå skönt. Nu sitter jag med värmedyna uppbullad i soffan i den position som gör minst ont.
Marcus är ute och planterar lite höstblommor på trappan.

Ikväll blir det pizza och gotte till någon förhoppningsvis bra film.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar