2013/11/23

Lite helg.

Lördagskväll och helgen rusar på som vanligt.

Igår hade jag, mamma och flickorna tjejkväll. Marcus och Claes var på hockey, så vi tjejer umgicks för fullt. Både Kornelia och Filippa bestämde sig för att vara vakna. Och det var full rulle hela kvällen. Nu var vi inne hos mormor, hade vi varit här hemma hade det varit annorlunda. Men det är ju inte lika mycket "regler" där hemma. Så fullt ös som sagt.
Testade årets glögg, den var rätt god, och mycket fin faktiskt. Tyckte mig känna en smak av hjortron i den. Färgen var fantastisk, tyvärr gör inte bilden den rättvisa. Men den rekommenderas, och snälla. Skippa det där med kall glögg. Fixa till en sangria istället. Glögg ska drickas varm. Den här är något påhitt som uppkommit efter årets glögg för ett antal år sedan när det var clementin (har jag för mig) som var årets. Och den var vidrig, och någon tjomme kom på att dricka den kall. Ja, det var väl godare än varm. Men den kunde likaväl skippats att lanseras istället.

Hur som, årets var toppen! Dricks helst ren, men kan tänka mig att den fungerar fint med tranbär i den.


 



 
 
 
Idag blev den ett besök på stan, hann inte med det igår. (Vart tar tiden vägen?!) Köpte de sista klapparna till paketkalendern. Så ikväll har vi suttit och slagit in en massa paket till tjejerna. :) Vi får fortsätta en annan kväll. Tar lite tid.. Även om vi fuskar med Filippas och ger ca var 3:e dag till henne. Vad tusan kan man köpa? Kornelia är enklare. Böcker, pepparkaksformar, strumpor, spännen mm.
Filippas består mest av badleksaker och något hårband och klänning. Blir nog bra.

Ikväll har Marcus stått för matlagningen. Sötpotatis och biffar, vitlökssås och hemgjord majo. Sjukt gott. Alkoholfri äppelmust från systemet. Väldigt god, rekommenderas verkligen.

Nu kollar vi på "så mycket bättre" och mumsar på godis från hemmakväll och dricker kaffe. Imorgon blir det granhuggning. Blev inställt idag pga jakt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar