2013/11/06

Citron och dragonkyckling med krämig pasta.


Ville testa det här med kyckling i stekgryta. Har precis fått en finfin le creuset stekgryta i present så då passade det ypperligt.

1st färsk kyckling. (Skölj och torka)
Blanda smör, dragon (färsk eller torkad ditt val), pressad citron, peppar och salt.
Gnid in blandningen runt kycklingen.
Skär ner resten av citronen och fyll kycklingen med den.
Ploppa i lite grovt hackad vitlök i kycklingen.
Bryn kycklingen runt om, i med liiite vatten och låt sedan den sköta sig själv tills dess att den är klar.

Koka upp vatten, salta, i med pasta.

Ta fram en gryta, i med 2 dl creme fraiche, ½-1 dl grädde och pressa i en hel citron (ev kan du använda lite av skalet om du vill).
Koka upp det samtidigt som pastan, låt grädden reduceras lite. (Du kan göra denna medans vattnet kokar om du vill). Peppra, salta. (Vitlök om så önskas)
När pastan är klar så blandar du ner såsen i pastan. Skär upp kycklingen och serverar med en grönsallad och körsbärstomater.

Plätt lätt matlagning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar