2013/12/16

Lussefirande och diverse julaktiviteter.

I torsdags var det ju äntligen dags. Första luciafirandet på riktigt. Dom var så fina alla små pepparkakor, tomtar, lucior och tärnor. Så små. :)

I fredags så var Kornelia på dagis ett par timmar. Det skulle komma ett luciatåg och lussa för dom, så givetvis fick hon komma dit. Glad unge! Sedan var vi hos mamma, först var det kusinhäng med Otilia. Granen kläddes, badades gjordes det och lektes och fikades för fullt.
Framåt kvällen kom familjen Åby på besök. Lika skoj och fullt ös var det då. Middag, vin, julgodis, och prat. Supertrevligt!
Marcus var på julbord och gottade sig. Blev ganska så sent, och när Marcus anlände efter julbordet så hade vi precis avslutat lakritsfudgen. Tyvärr blev det ju inte så mycket över, utan det mesta gick åt under tiden. Fast vad gör det? :)
Vi var inte hemma förens runt 01. Ni kan ju gissa hur trötta hela familjen Hansson var dagen efter.

Lördagen vankades kalas i Ingelstad, storkusinen fyllde 5. Först var vi dock tvungna att stanna till i stan för lite småshopping, ett par julklappar klarades av. Men fy va folk det var på grand. Fruktar inför kommande helg. Tur att man nästan är klar. Har bara ett par kvar.
Hade ju glömt min väska hos min mamma med. Inte pga vinet, utan pga att det blev så mycket mer att ta med hem än vad vi hade med oss dit. Så den hämtades upp. Och sedan bar det av för födelsedagsfirande.
Denna kväll blev inte lika sen runt 19:30 anlände vi hem.

Söndagen bar in till stan den också. Julklappar handlades och Kornelia tog en fika med Mormor, vilket gav mig och Marcus lite lugn och ro. Mycket uppskattat.

Efter denna superhelg var vi alla helt färdiga. Och barnen sov till 10:30 idag!! Japp, ni läste rätt. 10:30! Men ja jag klagar inte. :)

Nu ska vi bota våra förkylningar med pippi, filt och soffa. Hoppas att vi är pigga här hemma snart.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar