2013/12/23

Jul, jul strålande jul!

Igår hade vi lite "förjul" inne i stan. God mat, trevligt sällskap och såklart julklappar. Godis, kaffe, öl och vin. Allt som sig bör finnas fanns.

Pippitemat hägrade såklart. 2st sprudlande 2 åringar som dyrkar denna starka coola tjej. Ja, givetvis får man falla för skiten och överösa dom med pippi, pippi, pippi!

Finast av allt var dock dom hemstickade sockorna tjejerna fick. Matchande julsockor. Så himlans gulligt så det inte är sant. Claes mamma som besitter denna talang.
Kornelia och Filippa har fått sig 2 par tidigare. Mycket uppskattat och Filippa använder dom nästan dagligen.
Nu fick dom matchande i rött, får lägga in en bild på dom senare. :)

Idag rullade Marcus köttbullar inför julafton. 2½ kilo små, söta och underbart goda köttbullar. Han är köttbullemästaren här hemma.
Vi gjorde även rödbetssallad och så sillsallat. Lite hemlagat bidrar vi också med.

En runda in till stan för att köpa de absoluuuut sista julklapparna blev det också. Tjejerna var hos mormor till deras stora glädje.
Men nu är det slut på julklappsinköpen. Det är bara att inse att man är en sucker för det här med julen. Och att man är en av dom som handlar o handlar.
Men, för mig är julen extra allt av allt. Och jag minns själv helt fantastiska jular från när man bodde hemma. Vill såklart ge mina barn samma känsla. Julklappar är en av delarna. Många, många och bara roliga sådana. Praktiska julklappar kan man gott vara utan. "Förbrukningsvaror" får man ändå.
Nä, julklappar ska vara kul, bara kul. Och även endel onödigt också. Bara för att! :) Inser att det är en salig blandning med allt från Pippi (såklart), till disneyprinsessor, turtles, smurfar och Spindelmannen. Dockor och dockvagn och mycket mycket mer.
Man får faktiskt skämma bort barnen på jul. (Och annars också).
Nu är det i alla fall inslaget och gömt i källaren. Det enda vi har kvar att fixa är städningen imorgon. Sedan får det bli julafton när det vill. Lite julfirande imorgon står också på schemat, för att sedan landa i soffan för uppesittarkväll.

Nu blir det lite tv innan det är dags att krypa ner. Imorgon tar vi sovmorgon här hemma!















 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar