2014/10/01

Lille Hugo.

Imorse kom Marcus in i sovrummet "Jag är orolig för Hugo, han bara ligger på golvet och har kräkts blod". Upp direkt, ringde mamma som kom och tog barnen till dagis. In med Hugo i bilen och åkte till djursjukhuset. Fick komma in direkt, och efter 2 minuter så fick han bäras in på operation.
Hans urinblåsa var svullen, vilket betyder att det var stopp i kisseriet. Vi märkte igår att han tvättade väldigt mycket. Men han åt, drack och skötte sina toabesök, så vi sa att vi kollar hur det är imorgon (idag) och åker in med honom om han fortsätter.

Efter många långa timmar ringde dom och sa att operationen gått bra, värdena var bättre, hans temp var normal, men han hade fortfarande problem med kisseriet. Dock var hans tillstånd inte livshotande längre. En liten lättnad.
Dom opererade in en kateter och så går han på lugnande, smärtstillande, vätskedropp och antibiotika. Han kommer bli bra för detta. Men då dom inte hittade stenar, grus eller kristaller vilket brukar vara den vanligaste orsaken till urinstopp så vill dom ta prover så det inte är njurarna som orsakat detta. En inflammation var det ivf. Hoppas att det "bara" är så enkelt.
Men stackars, stackars lille Hugo. Tänk så ont. ;( Man känner sig som världens sämsta som inte åkte in igårkväll. Men tur att vi var hemma och kunde åka in idag. Efter ungefär 1½ dygn så brukar det vara kört. Usch ja.
Veterinären nämnde aldrig avlivning som ett alternativ, vilket kändes positivt redan imorse. Då dom ibland tar upp det när dom vet att utgången kanske inte är så positiv. Det enda var kostnaden. Mellan 20-30 000:- Billigt! Men ja, kosta vad det kosta vill. Har man skaffat katt har man ett ansvar att ta hand om dom också. Även när dom blir sjuka. Nu är såklart Hugo försäkrad vilket gör att våran kostnad inte kommer upp i några 20-30 000:- Men oavsett så ska ekonomin aldrig, aldrig vara anledningen till att man fattar ett beslut om avlivning. Vad trodde hon? Att han hellre skulle få dö? Näe, inte Hugo inte.

Nåja, nu stannar han några dagar på sjukan och förhoppningsvis så slipper han amputera snorren, eller sövas fler ggr och kanske, kanske kan dom ta bort katetern imorgonkväll så vi kan hämta honom på fredag. Kornelia saknar honom något så oerhört. Hon gav dom andra 2 katterna en svartvit gosekatt som skulle vara Hugo medans han är på sjukhus. Gulle hon. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar