2014/01/06

Slut på helgmys och välkommen vardag!

Kvällen innan vardagen verkligen drar igång. Imorgon är det dags för Marcus att börja jobba. Och från och med nu kommer han köra på 5 dagarsveckor. Det var nästan 1 år sedan han jobbade 5 dagar/veckan nu.
Blir konstigt. Inga fler torsdagsfredagar.
Oh well, han får ta ett lååångt sommarlov och kanske kör han 4 dagarsveckor efter sommaren igen. Är så skönt att han också tar del av föräldraledigheten, blir mer jämnlikt på så vis. Och då menar jag inte att man ska dela ALLT 50/50 i hushållet. Nejdå, folk gör som dom vill. Men genom att bägge är hemma och tar hand om kiddosarna så märker bägge vilket jobb det faktiskt är att "bara vara hemma". Det är ju allt som ska fungera.
Med 2 barn är det mycket som ska gå ihop. Sedan ska hemmet skötas på alla plan och man ska helst hinna med att umgås med hela halva världen också. Samtidigt som man ska varva ner och koppla av och hitta tid för bara oss vuxna också.
Ja, det är ett jäkla köra på. Hur orkar man samtidigt som bägge jobbar heltid? Vi får fundera på hur framtiden ska se ut sedan. Det blir inga 6:30-16:30 dagar för mina prinsessor iaf. Det garanterar jag.
Har förvisso ett och annat att tänka på ändå vad gäller framtiden. Börjar bli dags nu. Vardag som sagt. Vardag..

Idag hade vi iallafall en härlig familjedag med lekplatshäng och bara hemmagos. Gjorde en morotssoppa för första gången idag, det blir det fler ggr. Gott, gott. :)









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar