2014/07/31

Kyrkbesök och utflykt.

Idag packade vi fikakorgen och begav oss ut på vägarna.
Kornelia är ganska inne på det här med kyrkor just nu. Har varit sedan dom gjorde ett besök med förskolan i kyrkan.
Så vi tänkte att vi stannar till vid drevs gamla kyrka.
Någonstans hamnade vi fel, och plötsligt befann vi oss i Tolg. Jaja, dom har ju en kyrka dom också tänkte vi.
Den var tack o lov öppen idag. Vi trevade in och hälsade på kyrkvärden som var skojfrisk med sin dammvippa i fönstret. "Hej!! Välkomna, jag håller bara på att damma bort dom gamla liken här".
Det är humor. ☺

Kornelia gick runt, tittade, frågade och provsatt det mesta som gick.
Filippa svansade runt hon också.
Kornelia som är en frågvis dam undrade såklart vad man kunde göra i kyrkan.. Gifta sig, döpas och sjunga blev svaren hon fick av oss. Tycker att det här med döden får vänta lite till.. vi brukar bara säga att man är borta typ.. eller att man helt enkelt har vissnat. Precis som blommorna. Det borde hon snappa upp tycker man.

Efter kyrkbesöket blev det glass utanför lanthandeln. Sedan en sväng med bilen för att tillslut stanna och fika och ta en promenad.
Kornelia plockar blommor och gång på gång vissnar dom. Då säger den kloka lilla tjejen. "dom är döda". Eh jaha..? "Precis som mormors pappa är". Hon har trots att vi inte gått in på det här med döden ändå förstått det på något vis.. Ibland tror jag att vi vuxna lätt underskattar barn och deras förmågor att se och förstå saker.
Barn är kloka. Det får vi inte glömma!

En välbehövlig biltvätt på OKQ8 hann vi också med. Först var det spännande och efter en stund hade vi 2 livrädda barn där bak.. Och jag som trodde att det här med döden skulle vara lite otäckt, så visar det sig att en biltvätt verkligen är det som skrämmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar