2013/08/12

Gallontest!

Ja, när man ska börja dagis (förskola, jag vet!) så är det viktigt att barnen har rätt kläder. Det ska vara alla möjliga sorters kläder såklart. Det ska vara skalplagg, softshells, fleece, gallon, fodrad gallon, vinteroveraller, vinterjacka, skidbrallor, överdragsbrallor, olika sorters vantar, 30 mössor av div sorter, gummistövlar, både fodrade och ofodrade. Sandaler, gympaskor, vinterskor/stövlar  och såklart innekläder X10/dag. Ungefär. Allt ska även namnas, allt ifrån varenda liten strumpa till varje liten fingervante som man förövrigt ska ha flera par av. Givetvis ska man ha extra uppsättningar av allt. Ja, det är för smidigheten såklart. Hälften på förskolan, och så samma uppsättningar hemma. Allt för att man ska slippa ta med sig sakerna fram och tillbaks. Skitsmidigt när det ösregnar på morgonen och man har en uppsättning på förskolan med stövlar, skalkläder (som är världens bästa upptäckt enligt de kunnande) samt gallon vid geggigt väder. Så då tar man bara den uppsättningen man har hemma med stövlar, skalkläder, gallon, regnvantar osv. Sedan när man ska hämta barnet så är det ju sol och superfint väder. Då räcker det att barnet har skalkläder och ett par gympadojor när man ska hem. Så då får man ändå (trots smidigheten med dubbla uppsättningar) packa ihop och kånka med sig hälften av prylarna hem, samtidigt som man tar gympadojorna som står på förskolan för att då inte ha några där, så det är viktigt att komma ihåg att ta med dom dagen efter. För då regnar det nog igen och stövlar, skalkläder, gallon ska med medans uppsättningen på förskolan är där mest bara för att så ska det vara! Extra allt, överallt, bara för att det ska vara smidigt. Ehrm..

Såklart har  jag beräknat själv hur mycket av allt och vad som behövs. Det finns ju så himla många bra sidor på nätet där man kan få tips om vad just alla barn ska ha när dom börjar dagis.
Antar att vi kan ha en mindre loppis här hemma om några månader och sälja av alla kläder som dom bara "måste" ha. Jaja, bättre att ha för mycket, extra allt som sagt. :)

Idag provade vi galonkläderna. Ofodrade varianten. Hon såg söt ut, det läckte inte in, plaskvänligt och funkade bra att både gunga och leka i sandlådan med.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar