2014/03/22

Lördagshäng med min lilla stora prinsessa.

Kornelia har under ganska lång tid tjatat om att åka buss. Eller rättare sagt om att sitta och vänta på bussen. Hon gör det ofta. Sätter sig på en sten när vi är ute, och leker att hon väntar på bussen.
Så.. Idag var det äntligen dags. Busspremiär. Vi har pratat om det några dagar nu, åka bussen till stan och fika, köpa skor och gå på torget. Bara vi 2 stora tjejer. Pappa och Bissen får stanna hemma.

Hon vaknade tidigt,och var full av förväntan. Åka bussen idag!! Jaa.. Ska bara äta frukost, dricka kaffe, klä på oss och göra oss iordning först.

Dags att gå. Vi klev ut genom dörren, fortfarande ståendes på trappan. Kornelia utbrister förvånat "Vart är bussen???" Ja, hon trodde väl att man fick den hemkörd till dörren. Men nej, nej. Man får minsann traska till en hållplats. Sagt och gjort. Tjat under promenaden "var är bussen??". Äntligen framme. Vänta, vänta. Hon kunde inte riktigt sitta still. Det var ju på riktigt! Hon väntade ju faktiskt på bussen. Hon satt här, där och så tillbaks igen. Provsatt alla möjliga centimetrar som fanns.
Och äntligen kom det ju lite mer folk som skulle åka buss. Och ja, hon söker kontakt. Hon berättade att hennes mamma är 30 år. (Lät som att hon försökte ragga upp stackarna vid hållplatsen). Och hon konstaterade att dom också väntade.

När vi klev på bussen berättade hon även för chauffören att mamma är 30 år! Ja, jag ska betala för vuxen liksom.
Chauffören verkade dock en smula tafatt och tryckte in skolungdom. Jaha.. Ja sa han, nu blev det ju billigare för dig.
Mm.. Tack. Kanske ville han bara vara snäll mot en gammal mamma på bussen?
Bussresan var mycket spännande. Första gången hon åkte framlänges ju. Hon konstaterade att hon såg fåglar.

Framme i stan gick vi och tog en fika. Hon valde en morotskaka och en flaska ananasjuice. Jag tog en kopp kaffe. (Som för övrigt smakade riktigt illa, hade väl stått på ett tag...)
Hon passade på att charma skiten ur alla över 25 där inne. Valde ut ett bord och så fikades det. Och det dracks med sugrör.
Efter en stund kom det fram en äldre dam och frågade Kornelia om hon fick slå sig ner bredvid. Jajemen, det fick hon.
Dom småpratade lite om klänningar och ålder.. När det var dags för oss att resa oss så sa damen "Då sätter jag mig här på er plats, jag går hit varje dag och äter frukost. Jag sitter alltid på denna platsen då det är den bästa i hela lokalen". Klart det var den bästa platsen. :)

Skoshopping, ner på stadium som hade 40 års-fest. Det bjöds på rulltårta och grädde med strössel. Och så ballong.
Både skor och stövlar provades noggrant ut. Underbar personal som verkligen vet hur man handskas med små envisa donnor.
Lila adidasskor och rosa stövlar. =Helnöjd tjej.

Lördagsgodis. Ja, det var ju ändå lördag. Och morotskakan samt fikat på stadium verkade inte räcka. Nej, in på pressbyrån för att välja ut lite lördagsgodis. Fram till kassan och "kasta upp". Att det faktiskt var folk före som stod och betalade verkade inte bekomma henne.
Hon fick välja påse också såklart. Antingen med banan på, eller med kexchoklad på. Hon valde det senare alternativet. Plockade fram sina pengar och betalade. Fick sin påse och spatserade nöjt iväg.

Lite torghandling hanns också med. Godis. Detta godis. Klubban var det absolut viktigaste. Den måste man ju bara ha.

Sedan begav vi oss till mormor för lite *trumvirvel* fika! Följdes av pizza och sedan åkte vi hem. Trött tjej som kollat på Emil. Japp, hon är kär i Emil. Harmlöst och bra tycker jag. :)

Nu blir det sen middag för mig och Marcus. Han ska bara komma hem från affären med godiset så..
Började kolla en serie igår. Minns inte vad den hette, men bra verkar den vara. Så blir 1 eller 2 avsnitt nu ikväll. Sedan blir det att stupa i säng.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar