2014/03/29

Energirik dag.

Dagen startade med en Kornelia som ansåg att det var dags att väcka mamma och pappa. Ja, inte omänskligt tidigt idag. Runt halv 8. Lyser solen är det ju liksom dags att kliva upp..
Så jag och Kornelia gick till affären för att handla lite god lördagsfrukost. Så idag blev det tidig frukost för hela familjen. Gott, gott. Avslutades med wienerbröd. :)

Ut en runda i trädgården, plockade grenar till riset, och Marcus pysslade om jordgubbsplantorna. Vi testar att ge dom lite kärlek och ser vad som händer.
Lekparkshäng blev det också. Sjukt skönt att ha en precis bakom huset. I alla fall när barnen är små och nöjer sig bara det finns gungor, sandlåda och ruschkana.

Fjädrar i riset men inget planterat. Utbudet på ica var sämre än sämst. Får kanske bli en runda till stan imorgon. Lite gula-fula påskliljor skulle passa bra med de horribla påskfjädrarna. Jaja, påskfärger är fula. Men det är väl alltid lite upplyftande såhär efter en grön och tråkig vinter.
Några gräsliga blommor hade tittat upp i trädgården. Krokusar. Avskyr dessa fula blommor. Men men.
Till min lycka såg jag att även blåsipporna börjat vakna. En klar favorit strax efter snödropparna.

Min kära mor dök upp mitt på dagen och hade shoppat loss ordentligt till barnen. Klänningar, byxor, tröjor, väska till Kornelia och en blommig jacka till Filippa som hon var ursöt i.
För vad jag tror är första gången så hade mamma lyckats. Jag är en smula klädkräsen, och brukar typ byta kläder. Alt om jag inte vill vara okänslig och säga som det är, så lägger jag in dom i garderoben och "glömmer" bort dom.
Finns många plagg med lapparna kvar som kommer att få åka till bättre behövande.
Nåja, nog med otacksamhet. Fina kläder, nöjda barn och glad mormor.

Sedan kom farfar förbi en runda. Och Marcus ägnade sig åt dammsugning medans jag lagade mat. Stekte bland annat bacon (inte för min del då tyvärr..) och halva huset såg rökfyllt ut. Men lyckades undvika brandlarmet denna gång.
Men en dusch efter detta inlägg är högt aktuell då jag luktar gammalt rökeri typ..

Ikväll blir det väl några extra ljus med tanke på dagens manifestation. Men nej, tv:n stänger jag inte av. Släcker lamporna bara. Det får räcka.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar