2014/08/24

Fartfyllda timmar.

Morgonen började redan strax efter 07 idag. Tror att Kornelia hade en aning svårt att somna om då hon visste att Otilia skulle komma på besök idag. Det skulle ju vara kalas. Hon hade ju varit och köpt presenter igår.
Hon var milt sagt livlig. Hur som helst, det hela slutade med att hon fick förbud på surfplattan under hela dagen.
Hon somnade om en liten stund innan det var dags för oss alla att kliva upp och inta frukost. Efter frukost så skulle paket slås in, ballonger skulle blåsas upp och serpentiner skulle blåsas ut.
Runt halv 11 tyckte Kornelia att det var dags för Otilia att komma så dom kunde äta tårta.

När födelsedagsbarnet anlänt så var det fullt hålligång, det utbyttes paket, åts korv med bröd, sjöngs, tårta, kakor och godispåsar. Ja ni vet, allt som hör ett kalas till. Det lektes friskt i hela huset. Filippa var en aning skeptisk till en början då hon är van vid att Kornelia prioriterar henne när det gäller div lekar. Men hon fann snabbt sin roll och sin metod för att bli uppmärksammad. Kasta sig rakt in, mitt på och över. "Seee miiiiig!!!" Och det gjorde dom.
Kornelia var nog en typisk storasyster som ansåg att Fillan kunde hålla sig till mamma o pappa, men Otilia tyckte att det var roligt att hänga med lillkusinen också. Väldans omtänksam.

Ikväll har Filippa svårt att somna, övertrött är ordet. Men hon har nog kommit till ro nu. *Peppar, peppar* Imorgon är ännu en dag i inskolningens tecken. På torsdag börjas det på riktigt. Fortfarande inte köpt ryggsäck åt Filippa. Det måste bara göras omgående. Men att hitta en som är Filippa-aktig är inte det lättaste. Men skam den som ger sig!2




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar