2013/10/11

Risoni med krämiga grönsaker.

  • 2 st morötter
  • 2 dl risoni
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st purjolök
  • Smör
  • Kastanjechampinjoner (250g)
  • 2tsk röd currypasta.
  • 2 dl  riven ost [mager]
  • 2 dl  minifraiche [Eller vilken du vill]
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl cashewnötter
  •  
    Gör såhär:
     
    Skala morötterna och skär i små bitar. Koka dem tillsammans med risoni i buljongen ca 10 min. Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs vitlök, champinjoner och purjolök i smör i en stekpanna. Häll av buljongen och rör ner löken i risonin. Rör i ost, minifraiche, currypasta, salt och peppar. Strö över nötterna och servera genast.

    Jäkligt gott. (Trots att det inte ser ut så på bilden) Nu var detta vegitariskt, men man kan lätt ha kyckling eller fisk till.
    Receptet är för 4 personer. Vi var 2, och det blev mycket över (matlådor). Så det räcker lätt till 4.


     

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar